اطلس صنايع دستي جزاير خليج فارس نگاشته مي شود

ساسان قاسمي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: نگارش اين اطلس کاري مشترک ميان اداره کل توسعه و ترويج و اداره کل حفظ و احياء معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي است.

وي با اشاره به اينکه تهيه اطلس هاي صنايع دستي در مجموع مربوط به حوزه حفظ و احياء اين معاونت است، اظهار داشت: البته در اين اطلس به دليل انجام کارهاي مشترک که مربوط به دو حوزه بوده است، تصميم به همکاري مشترک گرفته شد.

مديرکل توسعه و ترويج اين معاونت ادامه داد: معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي برنامه‌ريزي هاي لازم را در زمينه تهيه اين اطلس انجام مي دهد و اجرا شدن آن با همکاري معاونت هاي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي استان‌هاي جنوب کشور خواهد بود.

قاسمي با بيان اينکه در اين اطلس پراکندگي و تنوع رشته‌هاي صنايع‌دستي را در وهله اول به نمايش مي‌گذاريم، گفت: در کنار پراکندگي رشته‌ها، انواع رشته ها، تنوع ‌طرح ها، هنرمندان و صنعتگراني که در اين رشته ‌ها فعاليت مي‌کنند، نيز لحاظ مي‌شود.

وي تصريح کرد: در واقع اطلس هاي صنايع دستي آمارگيري ريزبينانه از وضعيت رشته هاي صنايع دستي را در بخش هاي مختلف مورد توجه قرار مي دهد.

ساسان قاسمي در خصوص چرايي تهيه اين اطلس با عنوان اطلس جزاير خليج فارس، اظهار داشت: ما در مناطق جنوب کشور بيش از صد جزيره داريم که در اين ميان 14 جزيره کاملاً مسکوني هستند و به تبع وضعيت هنرهاي سنتي و صنايع دستي اين مناطق و وسعت از اهميت خاصي برخوردار است.

مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي افزود: همچنين به دليل کثرت گروه ها و قوم‌هاي مختلفي که ساکن اين جزاير هستند ما با تنوع فرهنگ هاي مختلف روبرو هستيم که حفظ اين فرهنگ ها، از طريق چنين راهکاري امکانپذير است.

وي خاطرنشان کرد: همچنين وجود مناطق آزاد در اين جزاير تهديدي براي موقعيت و وضعيت هنرهاي سنتي و صنايع دستي آنها خواهد بود بر همين اساس و به منظور تداوم و حفظ اين رشته ها براي آيندگان اين اقدام عملي مي‌شود./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388012010